Trav i media

18 Sep

Trav är oerhört populärt ute i stugorna. Det här visar sig i den enorma mediala uppmärksamhet som sporten och spelet får. Kvällstidningarna har hela sektioner fyllda med travartiklar och speltips. Man hittar färdiga system och vinnartips från ett gäng självutnämnda experter. Kanal 75, som är ett dotterbolag till ATG, producerar dagliga tv-sändningar från travlopp i vårt avlånga land. I stort sett varje lopp som springs filmas och finns tillgängligt via webben eller via någon av Kanal 75 samarbetspartners.

Det största mediepådraget varje vecka kommer naturligtvis agom till V75. TV4 har långa sändningar där de presenterar, skador, skoinfo, sina egna system och självklart loppen i en proffsig produktion.

Utöver trav i vardagsmedia finns dessutom ett oräkneligt antal kanaler för den genuint travintresserade personen. Det finns flera webbsidor som enbart fokuserar på travet. Det finns flera framgångsrika spelare som delar med sig av sina tankar och system på olika betaltjänster. Skoinfo.se är ett utmärkt exempel på just en sådan här tjänst.

Eftersom att spelet är en sådan stor del av travsporten så läggs väldigt mycket fokus på just det här. De aktiva är inget undantag och de flesta inom travsporten är generösa med att dela med sig om detaljer kring sina hästar. Björn Goop är ett utmärkt exempel. Inför varje V75-omgång har en webcast där han går igenom veckans V75. Han berättar om sina egna hästar och berättar gladeligen om vilken chans han ger sina olika hästar.

Ett annat utmärkt verktyg för den travintresserade är Twitter. Det finns väldigt många travprofiler representerade på twitter. Det blir ibland heta diskussioner men den som kan sortera bort oljudet har en informationskälla av rang i det sociala mediet.

En vanlig slogan inom travsporten har länge varit ”den som vet mest vinner mest”. Det här är naturligtvis ett bra utgångsläge att ha som spelare. Just nu finns det dessutom knappt några gränser på hur mycket du kan få veta inför ett travlopp eller en omgång av V75.